19.9.2014

Kuinka vaalea pehmeäsävyinen lattia voikaan helliä mieltä ja hyväillä varpaita


Pitkällisen odotuksen jälkeen olimme tehneet päätöksiä ja valintoja lattiaan liittyen. Valintamme ei ollut alusta asti selvä, aloitimme tummista sävyistä - lopulta päädyimme vaaleaan tammiparkettiin. Joka näin jälkikäteen on ollut mielestämme ainoa oikea vaihtoehto. Vaalea tuntuu istuvan tähän 1956-rakennettuun kotiin kuin napa vatsamakkaraan. Tumma olisi pienentänyt valoisaa asuntoa ja vienyt mukanaan avaruudentuntua. Nyt asunto saa hengittää ja elää myös lattiapinnan kautta.


Alle asennettiin Tuplex ja päälle kaunis Ellett Design Collection tammi white matt parketti, jotka ostimme keskitetysti Parketti Romanoffilta. Yllä parkettimme - paketissa. Tästähän tämä ilo vasta alkoikin, kunnon hikijumpalla. Parketit roudattiin neljänteen kerrokseen hartiavoimin ja sitten asentamaan! Mitäs sitä ei oman kodin ilmettä kohtentaakseen tekisi!


Lattian asentaminen kävi todella rivakasti ja kuin hujauksessa asunnosta tuli skandinaavisen raikas ja kuultava. Tätä raikkautta ja kuultavuutta emme saaneet kauaa nauttia, kun tämä ihanuus peitettiin ja sisään kannettiin roppakaupalla laatikoita ja huonekaluja. Huonekalujen siirtelyssä onkin syytä olla tarkkana, jottei lattia saa heti kolhuja ja pinta kärsi.

Mitäs sanotte, eikö ole valloittava yksisäleinen parkettilattia? Me ainakin ihastuimme tähän suin päin sukkelaan! Kevyesti harjatun ja mattalakkakäsitellyn pinnan ansiosta tuntuu, kuin meillä olisi aito puulattia, eikä parketti. Toki tässä parketissa löytyy ytyä vuosiksi eteenpäin, se on paksu ja laadukas, joten sen voi tulevaisuudessa hiotuttaa ja sävyttää trendien mukaan. Kulutusta vartenhan tämä, kuten kaikki kodin pinnat on tehty. Myös lakkapinta on minun makuuni, se ei vaadi erityisiä pintahoitokäsittelyjä ja puhdistusta.
***
Wooden floor - the BEST choice ever! I can't say how happy I am that we made the decision to buy this Ellett Design Collection tammi white matt parquet from Parketti Romanoff. We had so many options where to choose from. We started from a rough and dark colours and moved to the lighter and lighter. Now, after the whole process I can say honestly that this was the one. Our home is breathing scandinavian lightness and the whole apartment is truly fresh looking. 


It took some while until we had a chance to enjoy this - as we had to cover the whole floor. We didn't want to damage the floor by setting all the moving boxes and other stuff over. Finally, finally I can say that I want to show you this and a lot more. We got the big big wardrobe on Wednesday and we can finally set rest of the things away. Whoa!!
Ei kommentteja: