2.1.2014

Kodinkoneiden jännittävä maailma on yllättänyt valinnan vaikeudellaan


Eipä ole ennen niitäkään tarvinnut pohtia, kun asunnoissa on aina ollut vehkeet valmiina. Nyt olemme vertailleet jos jonkinmoisia toiminnallisuuksia ja hintoja. Kirjo on uskomaton!

Jääkaappeja on näistä Gigantista löytämiimme herkullisista Smegin jenkkikaapeista huomaamattomiin integroituihin versioihin. Olimme tutustumassa kodinkonetarjontaan Vantaan Gigantissa ja viime lauantain uskomattoman ihmispaljouden keskellä voin vaan todeta, että nostan myyjille hattua. Saimme erittäin asiantuntevaa ja hyvää palvelua. Kolme myyjää kävi kysymässä tarvitsemmeko apua. Eli ei tarvinnut keskenämme ihmetellä mitä ja mihin hintaan tuotteita löytyy. Tyytyväisinä tepastelimme kodinkonetarjouksen kera ulos liikkeestä - näin sitä pitää. Palvelu on aina plussaa, kodinkonehankinnoissakin.

Uuden kodin keittiöön olemme valinneet integroidut tuotteet yhtenäistä linjaa tuomaan. Vaikka en voi kyllä väittää, etteikö näissä olisi aika vinhaa meininkiä. Mitäs tuumaatte?


Asia mikä minut yllätti on se, että keittiön halvin (siis ennen tätä tutustumista aiheeseen) kodinkone kahvinkeittimen lisäksi on mielestäni ollut mikro. Tuo tylsä ruuan lämmitykseen käytettävä vekotin, joka keekoilee jykevämpien koneiden keskellä tärkeänä arjen helpottajana varmasti monessa huushollissa. Nyt kun olemme integroituihin tuotteisiin tutustuneet on ollut ylläri, että mikro on suhteessa muihin kodinkoneisiin huomattavan kallis! Apuva. 

Siis meidän kotona tehdään ruokaa uunissa ja liedellä, mikro on vain lämmitystä tai sulattamista varten. Tästä syystä nikottelen hieman (ja vielä vähän lisää) monen sadan euron mikron hankkimista. Uunissa saa olla krispykraspyt ja herkut, koska niistä en ole ennen saanut nauttia ruuanlaiton lomassa, mutta mikro.. eiih, se saa olla basic karvalakkimalli. Tosin niitä ei taideta tehdä integroituina. 

Valinnoista lisää tuonnempana, kun keittiöremonttimme on asennusvaiheessa. Nyt on vielä valintojen aikaa, osa on tilattu osasta vielä käymme neuvotteluja. On tämä jännää!

***

I'm so surprised how much there are options where to choose from! You can see that the groovy fridges from Smeg are quite funky with the nice colours and attitude. Those are nice, nevertheless we chose the integrated versions for the new kitchen. 

One thing that was an eye-opener it the fact that the integrated microwave is a lot more expensive compared to the normal oven. For us the microwave has been the machine to heat up or defrost the food. We cook with the oven and the stove, not with the microwave. 

Well, so many choices to make. I'll keep on posting how the process goes on. 

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mulla ei oo mikroa lainkaan. :)

Italiassa mikrot eivät olleet yleisiä - jos sellainen sattui jossain nurkassa olemaan, niin ei sitä kukaan käyttänyt. Päätinkin sieltä muutettuani, että en hanki itselleni mikroa. Kahdessa edeltävässä asunnossa sellainen on ollut automaattisesti, mutta nykyisesäs ei ole.

En ole kaivannut sitä lainkaan. Vieraat aina välillä ehdottavat jonkun asian lämmittämistä mikrossa ja ihmettelevät, kun totean, että ei ole mikroa. Ainut asia, jota on ikävä, on mikropopcornit.

Kun lämmittää ruuan paistinpannulla/uunissa, sitä tulee samalla tuunattua paremmaksi. Toki täytyy sanoa, että usein otan edellispäivän ruuan mukaani evääksi töihin ja lämmitän töissä sen mikrossa. Mikrotonta elämää kannattaa kuitenkin harkita. :)

Omppu Design kirjoitti...

Mulla on myös frendi, jolla ei ole mikroa ja hyvin tulee toimeen. Meillä se on lähinnä pojalle, kun tulee koulusta niin ei mene sitten räpeltämään hellan kanssa mitään. Ei ole ajastimia tms nykypäivän systeemeitä nykyisessä niin saattaisi jäädä vielä päälle.

Itse tykkään lämmittää ruokaa uunissa tai just pannulla. Pysyy jotenkin paljon kauemmin lämpimänä - ja voi tuunailla paremmin.

Poppareita taas en oo koskaan tehnyt mikrossa, koska en pidä siitä rasvasta joka tarttuu kitalakeen. Ihan niihin addiktoituneena jo lapsesta pitäen olen äitini lailla tehnyt aina kattilassa. Yleensä vedän melkein koko kattilan yksin.. öh.. ;)

Omppu Design kirjoitti...

Nyt kun mietin, niin asuessani vanhassa rintamamiestalossa poikani kanssa tuolloin tulin hyvin toimeen ilman kahvinkeitintä. Pannukahvit porisivat aina pienessä keittiössämme! :) Slow food - ei mitään nyt mulle heti meininkiä.

Unknown kirjoitti...

Joo, mä opin juomaan Italiassa kahvia, joten aluksi keitin uskollisesti mutteripannulla kahvia. Nyt keittiöönki on kuitenkin ajautunut tavallinen kahvinkeitin. Sen ansiosta kyllä menee kahvia hukkaan, kun ei pysty keittämään vain yhtä mukillista. :(

Mä oon vissiin ainut friikki, joka tykkää mikropopcorneista. :D Kattilapopcorneissa ei oo ikinä tarpeeksi rasvaa ja suolaa. Hahah.

Se on hassua, miten usein vieraat kaipaavat mikroa, kun itse en kaipaa sitä lainkaan. Viimeksi tosin totesin, että tortillat syödään lämmittämättömiltä pohjilta, koska uunin lämmittäminen niitten takia vaikutti vähän liian suurelta operaatiolta. Ihan hyviä ne on ilman lämmitystäkin.

Omppu Design kirjoitti...

Oi, missähän meidän mutteripannu on (päässä alkoi soimaan Rammsteinin Mutter). Vein sen jossain vaiheessa työhuoneelle, pannun siis.. hmm eiköhän se viimeistään muuton yhteydessä ilmaannu.

Heh, makuasioita. Mulla menee yksin se kattilallinen poppareita, että ihan hyvä ettei oo niin rasvaisia. ;)

Eikös wrapitkin ole kylmiä maissilättyjä, joten varmasti ne toimii noinkin. Ja loppujen lopuksi jäähtyvät nopsaan. Eli turhaa sitä uunia on lättyjen takia lämmitellä.