2.1.2014

Tapetin irrotuksesta vielä sananenNiin sutjakkaasti kuin se meillä osasta huoneista lähtikin, aina ei niin käy. Lukaisin tuossa eilen Isyyspakkauksen tapetinirrottamisoperaatiosta blogijulkaisun ja täytyy sanoa, että sitkeitä sissejä ovat olleet! Meillä ei ollut noin tiukassa tapetit ja silti meinasi parin seinän kanssa tulla hiki.

Videolinkki - Bilteman Wallpaper Stripper tositoimissa -->

Meillä oli monta oppimisvaihetta irrottamispuuhissa, kuten aiemmin postauksessa kerroin. Ehkä tässä, kuten maalaushommissa huomasimme, että hätäilemällä ei pääse eteenpäin.Poikani ehti riipiä tapettia alas ennen kuin kuulimme, ettei missään nimessä pidä hinkkailla pieniä palasia vaan pyrkiä aina vetämään suuria vuotia irti. Tapetinirroitusneste ja Wallpaper Stripper höyrykone olivat kyllä ehdottomia. Monen päällekäisen tapettikerroksen kohdalla työtä oli kyllä enemmän ja hermoja koeteltiin myös Haagassa. Mutta lopulta saimme seinät puhtaiksi.


Toki osa tapetista jäi hinkutettavaksi - kuten nämä reunakohdat ja siinä pienestä apurista oli hyvä apu! Intoa piisasi niin, että jalkaan jäivät ulkohousut, verkkarit, pitkät kalsarit ja ulkokengät.. oli kuulemma aika lämmin. ;)

2 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Tulinpa vastavierailulle;) - ja heti löytyi tapetinirrotuspostaus - meillä on edessä sekä normitapettien irrotus että sen miettiminen, mitä tehdä kissan raapimille lasikuitutapeteille. On mietitty muutama vuosi;)

Omppu Design kirjoitti...

Tervetuloa! :) Tästä on lähdetty liikkeelle, kaikki mihin omat sormet vaan taipuu koitetaan tehdä itse. Jossain rempan räimeissä toki otetaan ammattilaiset kehiin, jottei tarvitse jälkikäteen tuskailla tunarointeja.

Meillä oli lasikuitutapettia parissa seinässä ja se lähti suurina vuotina irti. Kesti hieman kauemman aikaa irrota, mutta kyllä nekin lopulta antoivat periksi.

Tapetinirrotusneste (antaa vaikuttaa hetken) ja höyrykone oli lyömätön yhdistelmä. Meillä ainakin lähti niillä. Yksi vaihtoehto on aina laittaa uutta esim. kuvioimatonta lasikuitutapettia tuskallisimpien seinien päälle.

Näin oli ystäväni todennut rautakauppiaan kanssa, kun olivat sitä seitsemättä tapettikerrosta raaputelleet. Maalia ja muuta mukavaa vuosien varrella löytynyt seinistä. Eli paljon riippuu siitä mitä sieltä seinästä löytyy.

Tsemppiä urakkaan!!