7.1.2014

Tsuh tsuh pinnat puhtaiksi - kyllä sitä pölyä piisaakin!

Hiomisen jälkeinen pöly on sen verran läpitunkevaa, että rempan keskellä kannattaa pitää käsillä moppia ja rättejä. Meikäläisillä on vanhat kalsarinlahkeet otettu tehokäyttöön, jotta saadaan vanhaa kiertoon uuden tieltä. Pölyä on hyvä pyyhkiä pois säännöllisesti, jottei sitä leijaile huoneilmassa. Pyyhin pahimmat hiontapölyt mopilla lattiapinnoilta ja ikkunalaudat ja karmit pyyhkäsin kostutetulla rätillä, jonka jälkeen maalattavat pinnat on hyvä puhdistaa kunnolla.


Tämä suihkutettava Nitorin Maalarinpesu puteli on kätevä, siitä saa sumutusversion tai terävämmän suihkaisun. Käytin tuota terävämpää versiota, jotten vahingossa suihki ikkunaan. Ohjeissa nimittäin oheistetaan, että ikkunat on putsattava välittömästi mikäli ainetta joutuu pinnalle kuten jo aiemmin asiasta varoittelin. Pesuainetta voi ruiskasta myös suoraan rättiin suuria pintoja puhdistettaessa. Ja jos rätti tulee likaiseksi samaista ainetta voidaan käyttää sen puhdistamiseen. Huuhtele Maalarinpesussa ja väännä kuivaksi. Kätsyä!

Liikakostutusta kannattaa välttää, eli maltillisesti suihkuttelua. Tuote on passeli nimenomaan kiintokalusteisiin, kuten ikkunanpieliin ja oviin.

***
Blogiyhteistyössä




Kolot piiloon ja maalaamaan



Saatiinhan ne ikkunanpuitteiden ja -lautojen koloset vihdoin paklattua Oiva-tasoitteella kuntoon ja päästiin maalauspuuhiin. Paljon sitä pikku nyperrystä riittikin! Ristiin rastiin tasoittaen, ei skraidun suuntaan vaan poikittain täyttäen. Näin kolot saadaan kunnolla tasaiseksi.

 


Reikiä tosiaan vanhassa asunnossa on ajan mittaan tullut sinne tänne ja kun rapsuttelun jälkeen ne olivat esillä kahta kauheammin ehti jo miettiä mitähän tästä tulee. Mutta kun pakkelit oli kuivuneet pääsi tämä Varustelekan vihreissä hiippaileva Remppa-Reija hiomaan pinnat sileiksi. Yeah!



Taisteluvarusteet remonttia ja tiimalasissa vähenevää aikaa vastaan on asianmukaiset. Tämän ranskalaista alkuperää olevan haalarin suojissa on hyvä röhnätä niin maalaushommissa kuin muissakin remonttitöissä. Hiontapöly ei pääse hiippailemaan hihansuista sisälle, kun niissä on kuminauhakiristys ja hiuksetkin sai hyvin piiloon hupun sisälle.


Tyylikkääseen asukokonaisuuteen kuuluu yksi tasku - jossa punainen rätti ja hiekkapaperi kulkivat kätevästi matkassa. Lookin kruunasi luonnollisesti hengityssuojain ja suojalasit, joita ilman ei tasoitteen hiomista saa tehdä. Pienen pieni pöly nimittäin leijailee sen verran näpäkästi ilmassa, ettei sitä kannata vetää keuhkoihin, eikä saada silmiin.

Styleä vai mitä!? ;)


***

Blogiyhteistyössä