2.12.2013

Luukku nro 3. Räyh! Ärrinmurrin Tervaleijonia.


Vanhojen tavaroiden tunnelmissa jatketaan. Kolmannen luukun kuva kurkkasikin jo aikaisemmin Ompun Facebook sivuilla.

Tervaleijonat, kuten Sisu -pastillit ja Apteekin Salmiakki ovat varmasti kaikille meille suomalaisille tuttuja makeisia. Nykyään makeisteollisuus tuottaa niin paljon jättimegasuperpusseja kuluttajille, että salmiakkihifistelijää hirvittää. 

Itse fiilistelen mieluusti makoisalla namusella tai parilla vaikka päivittäin (kuten myös teen), kuin sokeriähkyllä jonka vetäsee jättipussista kerran viikossa. Löydettyäni vanhan makeisrasian aloin pohtimaan makeis- ja virvotusjuomateollisuutta ja sen kehitystä.

Makeasta kuluttamisesta on tullut arkea. Herkkuja on koko ajan saatavilla, eikä karkkien tai sihijuomien nauttimiseen tarvita erityistä syytä. Vanhan karkkirasian elinikä jatkui, vaikka namut oli jo paremmissa suissa. Tässäkin rasiassa on omistajalleen kuuluneita aarteita. Mielenkiintoista kuinka kertakäyttökulttuurin myötä näitä asioita ei arjessa yleensä pysähdy pohtimaan. 

Pientuotanto ja kivijalka-ajattelu on nostanut viime aikoina päätään. Punavuoressa on hurmaava karkkikauppa Sweetheart, josta voi ostaa tavaratalojen valikoimista poikkeavia herkkuja. Liikkeen favourite tuote on ehdottomasti Salmiakkola! Kannattaa käydä maistamassa. Pieni varoitus, siihen voi hurmaantua niin, että jää koukkuun.

Ei kommentteja: