3.12.2013

Asuntomarkkinoiden vaihtoehdot pohdituttivat

Asuntomarkkinoiden hiipuminen loppuvuotta kohden tuli huomattua viimeisen puolen vuoden aikana. Etsimme kesäkuusta lähtien asuntoa kolmen hengen perheelle kiivaalla tahdilla. 

Tästä lähdimme liikkeelle; koti on löydettävä, mieluusti oma - jos sitä ei löydy niin sitten menemme toistamiseen vuokralle. Mutta vain toviksi. Mieli halajaa oman asunnon syleilyyn, jotta saa vihdoin päättää mitä kodissaan tekee ja vuokra-asumisen epävarmuus häipyy. Nykyisessä asunnossa tuli asuttua vuosia, eli todellinen koti tämä on meille ollut, vaikka vuokralla olemmekin olleet. Asia, jota ei nuoruusvuosien vuokrakämpistä voi sanoa. Vuosi siellä toinen tuolla, hyvä kun enää muistaa mikä on ollut osoitteena.

Asunnon kartoittamiseen käytetty aika oli harvinaisen pitkä. Vaihtoehtoja on katseltu pitkään ja nyt tilanne realisoitui. Kriteereinä olivat oma työ- ja lapsen koulumatka. Mies kulkee autolla töihin, joten hieman pidempi työmatka ei matkoissa haittaa yhtälailla kuin meillä kahdella. Varmasti tärkein asia, jonka lapselleni lupasin oli, että hänen ei tarvitse vaihtaa koulua. Hän kulkee jo nyt bussilla kouluun, joten muutosta siihen tilanteeseen ei tule. Mutta koulun ja ystävien vaihtuminen olisi liian suuri rojautus esimurrosikäisen elämässä. Näiden rajojen sisäpuolelle piirsimme viivan, josta asunnon piti kohtuuhintaan löytyä (jos Helsingissä kohtuullisuudesta voi edes puhua).

Ei kommentteja: