18.5.2013

Pelkillä kirkkailla väreillä ei Lastenklinikan yleistä kuntoa kohoteta


Suomen johtava lastensairaala Lastenklinikka on häpeällisen huonossa kunnossa. Sain omin silmin todeta tämän sairaalassa vieraillessani. Pienet potilaat ovat urheina sisseinä keskellä loputonta remonttia ja muovitettuja käytäviä, joilla hengitys- ja vartalosuojaimiin pukeutuneet remonttimiehet koittavat tehdä parhaansa kiinteistön kunnon kohottamiseksi. Lohduttomalta projektilta tuo silmiini näytti.

Käytävä, jota pitkin tulin sisään oli vierailun aikana eristetty ja haahuilin uloskäyntiä etsien, kunnes ystävällinen hoitaja ohjasi minut toista reittiä ulos. Myös päivystyksen toisen oven käytävä oli muovitettu. Jäin vierailun jälkeen miettimään pidettäisiinkö aikuisia potilaita vastaavissa olosuhteissa.



Pienten lapsipotilaiden vanhemmat nukkuvat ohuilla patjoilla sairaalan lattialla yöt jo entuudestaan ahtaissa olosuhteissa imien kaikki lattian kautta kulkevat pöpöt kitusiinsa. Vanhempien, joiden tehtävä on tukea ja jaksaa raskaiden aikojen keskellä. Heillä ei ole varaa sairastua, heitä tarvitaan huolehtimiseen. Nyt kun olemme saaneet kuulla uutisista, että infektio-osaston työntekijät ovat jo oireilleet ja osasto on suljettu, pitäisi tämän herättää! Mitä vielä pitää tapahtua, jotta rattaat saataisiin nopeammin liikkeelle?


Tuntuu, että lasten ja vanhusten julkisen terveydenhuollon ahdinko ei helpota. Omppu Design haastaa kaikki mukaan taistelemaan uuden Lastensairaalan puolesta. Suomessa on saatava nopeasti uusi sairaala lapsille ja nuorille, näin ei yksinkertaisesti voi jatkua.





Lastenklinikoiden Kummien järjestämässä kevättapahtumassa oli päivällä ollut Tivoli Sariola ja poliisit vierailemassa. Upeaa, että sieltä löytyy tukea! Lapset saavat uutta puhtia parantumiseen ilon kautta. Mutta tämä ei riitä perusasioiden kunnostamiseen, vaan yhteiskunnan on otettava meidän pienten tulevaisuudesta vastuu. Kummien toiminnasta toki voisivat ottaa mallia. 
Laitetaan hihat ylös ja toimitaan! 



The situation at the leading Childrens Hospital in Helsinki is poor. It's time to wake up and start to do, not just talk about the situation. Kids and youth are our future, we have to help them now - not tomorrow!

Pics iPhone5







Ei kommentteja: