14.9.2014

Muovimatto - materiaali, jota en kyllä ihan heti valitse lattiaani päällystämään


Tätä projektia tehdessämme mietimme moneen otteeseen, mitähän lattia vielä meille paljastaakaan. Onko vesikiertoinen lattialämmitys tehnyt tepposia tai jotain muuta ei niin miellyttävää sattuisi paljastumaan.



Se mitä paljastui, oli iänikuisen vanha liima, joka oli ajan kanssa muuttanut olomuotoaan siirappimaisen ruskeaksi tahnaksi. Tuo kuivunut mömmö oli kiinni lattiassa kuin tauti, sen irroittamiseen oli otettava avuksi järeämmät aseet.



Makkarin lattian saimme hienosti irti, rullasimme tötteröt hävitettäväksi ja tilasimme hiomakoneen. Monenlaista neuvoa ja kommenttia saimme eri tahoilta, parketin alle voi jättää hieman epätasaisuutta, mutta ei tietenkään ole suositeltavaa. Näin maallikkona sitten päätimme, että vedetään lattiapinta mahdollisimman puhtaaksi. Näin ainakaan ei tarvitse jäädä miettimään olisiko sittenkin pitänyt tehdä toisin.




Siinä se sitten oli! Muovimatoton lattia! :) 


***
As you can see, we had nice old plastic matt that covered the bed room floor. We had to make decisions, do we take it out or do we just trust that it's ok to leave it under the wooden floor.. not. The best solution was to rip it off and see what was under. 

Hard work but it was worth it!





Ei kommentteja: