12.1.2014

Ikkunalaudat saivat kauniin valkoisen pinnan Ronsealin maalilla

Maalasin ikkunalaudat ja karmit Ronsealin MDF-maalilla, joka soveltuu MDF- ja melamiinipinnoille, maalatulle tai lakatulle pinnalle, lastulevylle, vanerille sekä puulle. Tällä maalilla saa hyvin tasaisen kiiltävän ja vettähylkivän pinnan. Ja mikä parasta, se kestää kulutusta, joka on a ja o ikkunalautojen kanssa.


Maali ei itsessään vaadi pohjamaalia, koska siinä on valumia ehkäisevä koostumus, mutta jos maalataan tummia tai runsaastikuvioituja kaakeleita toinen kerros voi olla tarpeen. Minä esimerkiksi maalasin ikkunalaudat kahteen otteeseen, koska laudoissa oli tasoitusaineen jättämiä jälkiä ja ne halusin hyvin piiloon. Tällöin maalipinnan on kuivuttava 24 tuntia ennen seuraavaa maalikerrosta. Varsinaisen maalauksen jälkeen maalin pitää antaa kuivua pari tuntia. 


Nämäkin pusuhuulet jäivät maalipinnan alle piiloon suukottelemaan uusia viherkasveja pian ikkunallamme.


Ennen maalausta maali pitää sekoittaa hyvin tikulla. Purkkia ei saa missään nimessä ravistaa, muutoin maaliin syntyy ilmakuplia. 
Siveltimenä käytin Mäster Lack keinokuitusivellintä. Siveltimen valinnassa kannattaa suosia hyvälaatuista keinokuitusivellintä, jotta välttyy irtokarvoista ja muista epätasaisuuksista. Vaikka maali tasoittuu kuivuessaan, ei ylimääräisiä kruhmuja kukaan halua maalipintaan huonon työkalun vuoksi. Maalaaminen on hyvä aloittaa ylhäältä alas. Minulle tuli käytänteeksi maalata ensin oikea ikkunanlaita, ylärima, vasen laita ja viimeisenä ikkunalauta. Näin mahdolliset valumat vältetään ja jos roiskeita tippuu laudalle ne pystyy tasoittamaan. 


Kerroin aiemmin suojamuoveista ja teippauksista. Kun maalaustyö on tehty, maalarinteipit tulee poistaa heti. Maali saattaa tarttua muuten teippeihin ja repiä mukanaan maalia, kun teipit poistetaan. 


Seuraava maalausurakka remontissamme on vanhat ovet ja niiden karmit. Alkuperäiset 1950-luvun ovet ovat onneksi hyvässä kunnossa, joten pintakäsittelyllä teemme niistä kuin uudet! 

Lisää vinkkejä maalaukseen kannattaa käydä kurkkimassa Ronsealin sivuilla.


***
Blogiyhteistyössä

Ei kommentteja: