15.12.2013

Lattiapintavalintojen aika, laminaatti vai parketti


Remppasuunnitelmat etenevät vauhdikkaasti ja nyt olemme pähkineet päämme puhki, kumman valitsemme parketin vai laminaatin. Nykyisessä kodissamme on parketti, joten se on tuttu lämmin ystävä varpaiden alla, mutta laminaatista ei ole kokemusta ystävien luona tepasteluja lukuunottamatta. 

Kävimme Vantaanportin K-Raudassa tutustumassa lattiavaihtoehtoihin.
Moni sanoo, että parketti tietenkin - kuten myös itse mietin, mutta halusin tutustua myös laminaattivaihtoehtoihin, joiden runsaus yllätti positiivisesti! Parketin ystävät puoltavat sillä, että puu on puuta, eikä mitään jäljitelmää. Josta olen itsekin samaa mieltä, onhan se aito materiaali aina mukava. 

Mutta mitenkäs sitten käytännössä, onko parketissa pidemmän päälle enemmän huoltotöitä? Asunnon jälleenmyyntihinnastakin joku ehätti sanomaan, mutta siihen en päätöstä varaisi - me muutamme tammikuussa aikeissa asua pitkään, joten jos ja kun asunnosta tulisimme muuttamaan, pintamateriaalien trendit voivat olla täysin toiset kuin nyt. Myyjällä ja ostajalla voi aina olla täysin erilaiset mielipiteet mikä on in ja mikä out.


Laminaattivaihtoehtoja on paljon.

Laminaattia on sanottu myös kylmäksi, onko näin? Tuntuuko laminaatti kylmältä, vaikka meillä on vesikiertoinen lattialämmitys? Tästäkin oli muutamaa koulukuntaa, ei laminaattilattiaa lattialämmityksen päälle ja toiset sanovat, ettei ole mitään syytä jättää asentamatta. Pitää vain ottaa huomioon minkä tuotteen valitsee. 
Nyt trendinä on harmaat sävyt ja kieltämättä omaakin silmää nämä kelopuuta muistuttavat tunnelmat miellyttävät. 
Kolmesauvaista laminaattia.
Uudessa kodissamme on osittain kolmisauvainen koivuparkettilattia, joka ei suinkaan ollut syynä asunnon valintaan. Päin vastoin aiomme ottaa vanhan lattian pois ja uusia koko huoneiston yhtenäiseksi lattiapinnaltaan. Makuuhuoneisiin pitää joka tapauksessa laittaa uudet lattiapinnat ja parketin hiominen + uuden lattian asentaminen edellä mainittuun olisi turhan kallista ja aikaavievää työtä. Haluamme kerralla uutta ja raikasta - samalla näemmä mitä vanhan lattian alla on. Vesikiertoinen lattialämmitys, kyllä - mutta mitä muuta, sen näemme kun pääsemme lattianasennustöihin.


Laminaattien hinnat vaihtelevat kovasti.
KL eli kestävyysluokka kertoo, millaisen kulutuksen kestävää laminaatti on. Meille suositeltiin kättelyssä KL 32 vaihtoehtoa, lapsiperheessä ei kannata kitsastella materiaalin kestävyydellä. 
Tästä ei taida lattian hinta enää huokeammaksi mennä.
Toki hinta on yksi kriteeri, kestävyyden, helppohoitoisuuden ja ulkonäön lisäksi. Hintahaarukat vaihtelee hyvin suuresti ylläolevasta aina sataan euroon neliö. Jokaiselle löytyy varmasti jotain, nyt on vain tehtävä päätöksiä, jotta saamme tilauksen sisälle ennen jouluviikkoa. Silloin ei parane rautakauppojen ovien takana kuikuilla.

Omaa makua miellyttää yksisauvaiset harmaansävyiset vaihtoehdot. Näitä siis vielä silmät killillään vertailemme ja kun päätös on tehty, kerron sen teille Ompun ystävät heti!

Ei kommentteja: